Nieuws

Vooruitgang met toepassing van geodata in landbouw en het voedselsysteem
/ Categorieën: Nieuws

Vooruitgang met toepassing van geodata in landbouw en het voedselsysteem

Na een groot succes organiseren ZLTO, HAS Hogeschool en Ruimteschepper op donderdag 27 september 2018 de tweede editie van het evenement Agrifood meets Geo. Het evenement zal van 9 tot 17 uur plaatsvinden bij de HAS in ’s-Hertogenbosch. Het doel van deze dag is om tot nieuwe inzichten en oplossingen te delen en bespreken op het gebied van geodata in de agrarische sector en het voedselsysteem. Iedereen met interesse in geo-ICT in de agrifood sector is welkom. 
 

Het evenement brengt partijen als professionals, studenten, boeren en tuinders bij elkaar. Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal sprekers, zoals o.a. Willem-Jan van den Heuvel (Research Director Data and Services, Jheronimus Academy of Data Science) en Lara Plandsoen (Blockchain Consultant, IBM). In de middag is er ruimte om te brainstormen over mogelijke toepassingen en wordt er afgesloten met een netwerkborrel. Op www.agrifoodmeetsgeo.nl vindt u het programma en kunt u ook zich ook aanmelden voor deze dag. 

 

Wat is geodata?
De agrifood sector digitaliseert en dataficeert in razend tempo en de locatie (geo) speelt hierbij een belangrijke rol. Denk aan precisielandbouw (drones, satellieten, sensoren, gps) waardoor boeren en tuinders veel zuiniger omgaan met nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen. Maar met slimme geologistiek en -marketing kunnen ook voedselketens verkort en verduurzaamd worden. Voorbeelden hiervan zijn slimme en eenvoudige mobiele apps die tijdig waarschuwen voor droogte of ziekten. Geodata kan boeren helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in de groene ruimte, het verbeteren van bedrijfsprocessen en verbinden met de omgeving.

 

Interesse? 

Bekijk op onze website http://agrifoodmeetsgeo.nl het gehele programma. 
Je kun je ook direct aanmelden.

 

 


Vorige item Wie nomineer jij voor de VIAS Agrifood Data Innovation Award?
Volgende item ALV en genomineerden VIAS Award bekend
Print
12932

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x
AgriFoodTech 2019 Lees meer

AgriFoodTech 2019

De komende drie decennia liggen forse uitdagingen voor de agrarische sector klaar. Marktgerichter ondernemen, terugdringen van emissies en residu, versterking van de biodiversiteit en een inkomen realiseren op een internationaal krachtenveld.
ALV en genomineerden VIAS Award bekend Lees meer

ALV en genomineerden VIAS Award bekend

Op 12 december 2018 organiseert VIAS weer haar jaarlijkse ALV tijdens het Agrifoodtech event in Den Bosch. Deze keer zal de ALV volgen op twee lezingen die VIAS organiseert in een sessie over Hightech Tuinbouw.
AgriFoodTechPlatform Congres Lees meer

AgriFoodTechPlatform Congres

13 december 2017 | Congres 1931, Brabanthallen ‘s Hertogenbosch | Aanvang 09.45 uur | Einde 17.00 uur 

Wat (w)eet een consument? De consument eet alleen wat-ie weet. De maatschappij verandert. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen. Om je onderneming toekomstbestendig te maken en houden, moet je weten wat je niet (w)eet. Kom naar het AgriFoodTech Platform Congres op 13 december.

Data Science for Agricultural Performance Lees meer

Data Science for Agricultural Performance

Deze workshop bespreekt de uitdagingen voor agrarische ingenieurs en beoefenaars, leveranciers van technologie en ICT, regelgevende instanties en wetenschap die verband houden met een meer data-intensieve landbouw. De hoofdspreker is de heer Aaron Ault - boer en data wetenschapper. De sessie wordt gehouden in de vorm van een interactief interview. Tijdens de workshop wordt ook de Agrifood Data Innovation Award gepresenteerd.

AgriFood meets Geo Lees meer

AgriFood meets Geo

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag. Het doel van deze dagis te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

RSS
123


Neem contact met ons op

Wij zijn een informatiebron en ontmoetingsplatform voor ICT'ers en ICT-gebruikers in de agrarische sector.
  • *
  • *