Nieuws

Kabinet wil van Nederland een top-drone land maken
/ Categorieën: Nieuws

Kabinet wil van Nederland een top-drone land maken

Op 29 september j.l. werd de tweede kamer geïnformeerd over de voortgang van het beleid ten aanzien van drones. Waar privacy en veiligheid eerst de boventoon voerden, kijkt het kabinet inmiddels meer naar innovatie en kansen. Natuurlijk blijven luchtruimveiligheid en andere risico’s een belangrijk aspect, maar meer dan eerst als randvoorwaarde voor sterkere economische ontwikkeling. 

Landbouw is daarbij een prioritair aandachtsgebied. Dit heeft enerzijds te maken met het lage risicoprofiel van landbouwtoepassingen (concreet: weinig mensen en gebouwen in het rurale gebied) en anderzijds met de doorgaans positieve houding van de sector ten aanzien van de technologie. Regelgeving is op dit moment nog beperkend voor de inzet van drones in de landbouw, niet alleen qua gebiedsbeperkingen maar ook de verdienmodellen zijn nog beperkt door de eisen die gesteld worden aan drones, piloten en dienstverleners. Zie ook een overzicht van recente publicaties bij Wageningen University bibliotheek.


Vorige item VIAS saai...?
Volgende item Internet of Food 2020: Wageningen Research wint groot H2020 project
Print
6497

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x
AgriFoodTech 2019 Lees meer

AgriFoodTech 2019

De komende drie decennia liggen forse uitdagingen voor de agrarische sector klaar. Marktgerichter ondernemen, terugdringen van emissies en residu, versterking van de biodiversiteit en een inkomen realiseren op een internationaal krachtenveld.
ALV en genomineerden VIAS Award bekend Lees meer

ALV en genomineerden VIAS Award bekend

Op 12 december 2018 organiseert VIAS weer haar jaarlijkse ALV tijdens het Agrifoodtech event in Den Bosch. Deze keer zal de ALV volgen op twee lezingen die VIAS organiseert in een sessie over Hightech Tuinbouw.
AgriFoodTechPlatform Congres Lees meer

AgriFoodTechPlatform Congres

13 december 2017 | Congres 1931, Brabanthallen ‘s Hertogenbosch | Aanvang 09.45 uur | Einde 17.00 uur 

Wat (w)eet een consument? De consument eet alleen wat-ie weet. De maatschappij verandert. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen. Om je onderneming toekomstbestendig te maken en houden, moet je weten wat je niet (w)eet. Kom naar het AgriFoodTech Platform Congres op 13 december.

Data Science for Agricultural Performance Lees meer

Data Science for Agricultural Performance

Deze workshop bespreekt de uitdagingen voor agrarische ingenieurs en beoefenaars, leveranciers van technologie en ICT, regelgevende instanties en wetenschap die verband houden met een meer data-intensieve landbouw. De hoofdspreker is de heer Aaron Ault - boer en data wetenschapper. De sessie wordt gehouden in de vorm van een interactief interview. Tijdens de workshop wordt ook de Agrifood Data Innovation Award gepresenteerd.

AgriFood meets Geo Lees meer

AgriFood meets Geo

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag. Het doel van deze dagis te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

RSS
123


Neem contact met ons op

Wij zijn een informatiebron en ontmoetingsplatform voor ICT'ers en ICT-gebruikers in de agrarische sector.
  • *
  • *