Nieuws

Twee nieuwe lectoren
/ Categorieën: Nieuws

Twee nieuwe lectoren

Op 14 oktober heeft de HAS Den Bosch twee nieuwe lectoren gepresenteerd op het snijvlak van ICT en landbouw: Theo Thewessen bemenst het lectoraat ‘Location Intelligence’ en Lenny van Erp doet dat voor ‘Precision Livestock Farming’. Beiden gaven een inaugurele rede waarin de dataficatie en de gevolgen daarvan op bedrijfsvoering en ketenorganisatie centraal stond. 

“Traditional business will be disrupted by digital technologies”
zo begon Thewessen zijn betoog. Hij gaat ICT inzetten voor het beter afstemmen van voedselketens op de leefomgeving. Hij ziet geo-informatie als een onmisbare katalysator om daarin doorbraken te bereiken. Voor Lenny van Erp biedt ICT (software, sensoren, robotica etc.) de belofte om betere landbouw te bedrijven, in haar geval vooral in en om de stallen. Of we die belofte inlossen hangt vooral af wat we met die technologie doen. De mogelijkheden van dataverzameling zijn legio, maar het moet altijd in de context van besluitvorming zijn. Lenny ziet voor de zichzelf en de HAS een rol in het vertalen van technologie naar praktijk: in de validatie en duiding van ICT voor de dagelijkse bedrijfsvoering van de veehouder en de keten. 

Met deze twee nieuwe lectoren wordt het hoger onderwijsveld voor ICT in landbouw en groen weer verder uitgebreid: Aeres Hogeschool in Dronten heeft twee lectoren precisielandbouw (Corné Kocks en Corné Kempenaar) en een lector Big Data (Peter Kooman). VHL heeft een lector Smart Dairy Farming (Kees Lokhorst). Aan Wageningen Universiteit is een hoogleraar ICT (Bedir Tekinerdogan) gericht op big data en smart systems. In Den Bosch is onlangs de Jheronimus Academy of Data Sciences (JADS) gestart als joint venture van TU Eindhoven en Tilburg University. Agrofood en Life Sciences is een van de research thema’s.


Vorige item Internet of Food 2020: Wageningen Research wint groot H2020 project
Volgende item Dutch Agrifood week
Print
20521

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Geef uw bericht in ...
x
AgriFoodTech 2019 Lees meer

AgriFoodTech 2019

De komende drie decennia liggen forse uitdagingen voor de agrarische sector klaar. Marktgerichter ondernemen, terugdringen van emissies en residu, versterking van de biodiversiteit en een inkomen realiseren op een internationaal krachtenveld.
ALV en genomineerden VIAS Award bekend Lees meer

ALV en genomineerden VIAS Award bekend

Op 12 december 2018 organiseert VIAS weer haar jaarlijkse ALV tijdens het Agrifoodtech event in Den Bosch. Deze keer zal de ALV volgen op twee lezingen die VIAS organiseert in een sessie over Hightech Tuinbouw.
AgriFoodTechPlatform Congres Lees meer

AgriFoodTechPlatform Congres

13 december 2017 | Congres 1931, Brabanthallen ‘s Hertogenbosch | Aanvang 09.45 uur | Einde 17.00 uur 

Wat (w)eet een consument? De consument eet alleen wat-ie weet. De maatschappij verandert. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Hierdoor veranderen ketens en voedselsystemen. Om je onderneming toekomstbestendig te maken en houden, moet je weten wat je niet (w)eet. Kom naar het AgriFoodTech Platform Congres op 13 december.

Data Science for Agricultural Performance Lees meer

Data Science for Agricultural Performance

Deze workshop bespreekt de uitdagingen voor agrarische ingenieurs en beoefenaars, leveranciers van technologie en ICT, regelgevende instanties en wetenschap die verband houden met een meer data-intensieve landbouw. De hoofdspreker is de heer Aaron Ault - boer en data wetenschapper. De sessie wordt gehouden in de vorm van een interactief interview. Tijdens de workshop wordt ook de Agrifood Data Innovation Award gepresenteerd.

AgriFood meets Geo Lees meer

AgriFood meets Geo

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag. Het doel van deze dagis te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

RSS
123


Neem contact met ons op

Wij zijn een informatiebron en ontmoetingsplatform voor ICT'ers en ICT-gebruikers in de agrarische sector.
  • *
  • *